SYMPHONY, UN VIATGE VIRTUAL AL COR DE LA MÚSICA

SYMPHONY, UN VIATGE VIRTUAL AL COR DE LA MÚSICA

El passat dimarts dia 22 de setembre vaig tenir l’honor d’estar convidat a la inauguració d’una magnífica exposició itinerant de la Fundació Bancària "La Caixa": Symphony, un viatge virtual al cor de la música.

 

https://fundacionlacaixa.org/ca/symphony-musica-realitat-virtual

 

Des de fa 8 anys Ecovat col·labora amb la Fundació realitzant els treballs d’enginyeria d’aquestes exposicions itinerants. Hem hagut de fer molts viatges per tot l’estat espanyol legalitzant les seves instal·lacions elèctriques, activitats, incendis i estructurals. També contractant amb les diferents companyies elèctriques de cada ciutat i província, i una infinitat de gestions i/o anècdotes.

 

Es tracta d’unes exposicions mòbils que fan recordar els protagonistes de la saga de Transformers. En realitat són uns remolcs de camió que en arribar a l’emplaçament es separa la tractora, es baixen els peus hidràulics i es desplega totalment quedant una superfície d’exposició de 100 m2 per a cada unitat. Un cop l’espectador està a l’interior té una sensació d’amplitud que en cap cas es pot imaginar que en realitat està a l’interior d’un remolc.

L’exposició Symphony ha iniciat el seu recorregut al Cosmocaixa de Barcelona (Museu de la Ciència). Un entorn immillorable tant pel que fa a la bellesa de l’indret, com pel contingut: Symphony utilitza les noves tecnologies per acostar al públic en general a la música clàssica. I quin lloc millor que el Museu de la Ciència!

 

Com totes les exposicions que he tingut el plaer de visitar, tant a nivell professional com a simple espectador, tot s’ha estudiat i cuidat fins a l’últim detall. Comentar que una persona com jo, que escolto poca música, i encara menys la clàssica, en el camí de tornada a Girona vaig posar Beethoven al cotxe. Crec que aquesta és precisament la intenció dels seus creadors: despertar l’interès de la música clàssica a aquelles persones que no tenim costum d’escoltar-la i principalment a les noves generacions. Ho aconsegueixen amb un format totalment nou i digital, que engrescarà als joves, utilitzant ulleres de realitat virtual, amb les que et fan sentir com si fossis a l’interior de l’orquestra, com un músic més.

 

Pau Frigola

Director d'Ecovat

El pasado martes día 22 de septiembre tuve el honor de ser invitado a la inauguración de una magnífica exposición itinerante de la Fundación Bancaria “La Caixa”: Symphony, un viaje virtual en el corazón de la música.

https://fundacionlacaixa.org/ca/symphony-musica-realitat-virtual

Desde hace 8 años Ecovat colabora con la Fundación realizando los trabajos de ingeniería de estas exposiciones itinerantes. Hemos tenido que hacer muchos viajes por todo el estado español legalizando sus instalaciones eléctricas, actividades, incendios y estructurales. También contratando con las diferentes compañías eléctricas de cada ciudad y provincia, y un sinfín de gestiones y / o anécdotas.

Se trata de unas exposiciones móviles que hacen recordar los protagonistas de la saga de Transformers. En realidad, son unos remolques de camión que al llegar al emplazamiento se separa la tractora, se bajan los pies hidráulicos y se despliega totalmente quedando una superficie de exposición de 100 m2 para cada unidad. Una vez el espectador está en el interior tiene una sensación de amplitud que en ningún caso se puede imaginar que en realidad está en el interior de un remolque.

La exposición Symphony ha iniciado su recorrido en el Cosmocaixa de Barcelona (Museo de la Ciencia). Un entorno inmejorable tanto en cuanto a la belleza del lugar, como por el contenido: Symphony utiliza las nuevas tecnologías para acercar al público en general a la música clásica. ¡Y qué lugar mejor que el Museo de la Ciencia!

 

Como todas las exposiciones que he tenido el placer de visitar, tanto a nivel profesional como simple espectador, todo se ha estudiado y cuidado hasta el último detalle. Comentar que una persona como yo, que escucho poca música, y aún menos la clásica, en el camino de vuelta a Girona puse Beethoven en el coche. Creo que esta es precisamente la intención de sus creadores: despertar el interés de la música clásica a aquellas personas que no tenemos costumbre de escucharla y principalmente a las nuevas generaciones. Lo consiguen con un formato totalmente nuevo y digital, que animará a los jóvenes, utilizando gafas de realidad virtual, con las que te sientes como si estuvieras en el interior de la orquesta, como un músico más.