Biomassa, gran presència als mitjans de comunicació

Un combustible de proximitat: net, segur i fiable

Aquesta setmana les noves instal·lacions de generació energètica amb biomassa que s'estan instal·lant  arreu del territori han tingut gran presència als mitjans de comunicació. 

 

El setmanari "Empordà" publica a la seva edició electrònica l'èxit de convocatòria de la 2a Ecofira de Navata. On Ecovat va presentar la nova xarxa de calor del municipi que es preveu construir durant l'any 2015:

 

http://www.emporda.info/comarca/2014/11/11/navata-celebra-lecofira-trentena-dactivitats/254033.html

 

Sense anar més lluny, TV3 ha emès un reportatge sobre la gestió integral dels boscos de les muntanyes de Montserrat. Residus dels quals serveixen com a combustible per als usos de l'abadia:

 

http://www.324.cat/video/5354715

 

També, la instal·lació de màquines expenedores de pellets a la provincia de lleida. En aquesta província la instal·lació d'estufes i calderes de pellet ha crescut molt durant el darrer any:

 

http://www.tv3.cat/videos/5354124 (minut 3:20)

 

Cal fomentar l'ús de la biomassa per a millorar la gestió forestal, generar llocs de treball al nostre territori i contribuir a disminuir la generació d'emissions de CO2. A més, s'aconsegueix estalviar degut al menor preu de compra dels pellets i l'estella com a combustible.


Ecovat, instal·la sistemes de biomassa tèrmica en habitatges, hotels i indústries en modalitat claus en mà o buscant finançament per tirar endavant el projecte.